Butlletí de l’economia social 07/05/2018

Bon dia!

L’economia social i els béns comuns van de la mà i, és per això, que des de fa uns dies comparteixen camí en la recent creada comissió de Procomuns de la XES. És en la ciutat, com a espai de canvi accelerat, on es fan necessàries polítiques i projectes destinades al comú, com explica Ivan Miró en el seu últim llibre “Ciutats cooperatives”. Un d’aquests projectes és FairBnB, que busca una alternativa ètica i social al lloguer d’allotjament entre particulars. Els ajudes amb aquesta enquesta per conèixer més sobre les persones interessades en el projecte?

Si ets una cooperativa tens fins al 20 de maig pots ajudar a l’ICA omplint el questionari World Co-operative Monitor 2018, i construïr així una base de dades sobre l’impacte del cooperativisme al Món.

Segueix des del telegram el butlletí de l’economia social, o per email omplint el següent formulari:Notícies

Lectures

Dos projectes a seguir:

  • Cooperativa sorgida de RaidersXDerechos: iniciativa de missatgeria, en forma de cooperativa de plataforma, iniciada per ex-treballadors d’altres empreses que, cansats per les condicions d’explotació laboral van decidir impulsar aquesta alternativa. Estigueu atentes ja que aquests mes venen amb sorpreses!
  • The Co-operative party: És un partit polític amb més de 100 anys d’història al Regne Unit, amb més de 10.000 membres i una presència rellevant (en coalició amb el Partit laborista) aposta per defensar el model d’empresa cooperativa i aportar els valors d’aquest moviment a la resta de la societat.

Esdeveniments propers