Butlletí de l’economia social 16/04/2018

Bon dia!

Aquest dissabte 21 s’inaugura La Pionera: un espai a l’aire lliure per a iniciatives innovadores en diferents àmbits com l’economia social, el moviment maker, l’inserció sociolaboral, l’art i la cultura.

A més, aquesta setmana passada va finalitzar el matchfunding Conjuntament per a la promoció d’alternatives econòmiques a Barcelona. Les xifres no podrien ser més bones: 95,65% de projectes reeixits i, fins ara, +2.500 aportacions ciutadanes i +200.000€ injectats en el teixit de l’economia social de la ciutat. L’economia social ja representa el 2,2% del producte interior brut (PIB) de Catalunya, continuem fent-la crèixer!Notícies

Lectures

Dos projectes a seguir:

  • Arcade City: Arcade City és el que passa quan l’Economia col·laborativa, la Blockchain i el cooperativisme de plataforma acaben en un triangle amorós: una plataforma digital que permet als conductors i taxistes autogestionar-se de forma descentralitzada i desenlliurar-se’n de corporacions de la falsa economia col·laborativa com Uber. Si us interessa conèixer més de la seva proposta podeu llegir l’última versió del seu Whitepaper.
  • Caixa Catalana: És una iniciativa per revifar l’esperit de les caixes d’estalvis a Catalunya, amb l’objectiu final de crear una cooperativa de serveis financers i abordar el 90% de quota de mercat què, actualment, està controlada per la banca tradicional.

Esdeveniments propers