Butlletí de l’economia social 18/06/2018

Bon dia!

Com hauràs pogut comprovar, aquestes dues últimes setmanes no vas rebre el butlletí. El motiu és que em trobava a l’Havana, Cuba, duent a terme unes jornades de treball amb l’Alicia Trepat, de Ouishare, per potenciar una xarxa de col·laboració entre projectes socials, culturals i artístics de la ciutat amb l’objectiu, també, de crear el primer coworking cubà. També vam tenir temps de visitar iniciatives culturals i comunitàries com el Proyecto Akokán de Los Pocitos així com explicant els projectes de OuiShare, Fundació Goteo, FoodCoop de Barcelona i projectant, per primera vegada, el documental Foodcoop a Cuba.

Ha estat una experiència brutal conèixer de primera mà el funcionament social i polític de l’illa així com identificar els reptes i barreres que els projectes cubans han de superar per continuar avançant amb els seus objectius. Després d’anys de reformes governamentals i d’un incipient interès per l’economia digital, a l’Havana es construeixen altres realitats individuals i col·lectives que defugen tant de l’estatalisme comunista com del capitalisme. S’obre una escletxa en la que l’economia social, col·laborativa i procomú podria cobrir moltes de les necessitats i ambicions d’una generació de cubans inquiets. Cooperatives, tercer sector i l’economia col·laborativa poden ser un dic de contenció davant d’un capitalisme ferotge que, alimentat per l’economia submergida i una regulació fallida, augmenta sense aturador pels carrers de l’Havana.

Si t’agrada, recorda que pots seguir el butlletí des de Telegram, o per email omplint el següent formulari:Notícies

Lectures

Dos projectes a seguir:

  • Unlocking Networks: Es tracta d’un kit d’eines i metodologies per a impulsors del canvi, coordinadors de projectes i dinamitzadors a crear, fer créixer i enfortir xarxes de persones impulsant iniciatives d’impacte social. Hi trobareu eines per a definir objectius, la governança, estructura i recursos així com per mesurar impacte. No us perdeu la seva pàgina de recursos adicionals.
  • Git.coop: És un projecte de la cooperativa Webarchitects per oferir servei de repositori, control de versions i eines per al desenvolupament de software utilitzant el programari lliure GitLab. És una bona alternativa després de la recent compra del software propietari GitHub per part de Microsoft.

Esdeveniments propers