Butlletí de l’economia social 28/05/2018

Bon dia!

Aquesta setmana s’ha presentat la Cooperativa de missatgeria urbana #Mensakas, impulsada per RidersXderechos, un col·lectiu d’exrepartidors d’empreses com Deliveroo o Glovo que s’autoorganitzen per acabar amb la precarització en el sector! És una experiència de cooperativisme de plataforma a Barcelona que es mereix un cop de mà! Recolza el seu Goteo!

Parlant de Goteo, aquesta setmana passada es va tancar la convocatòria de Matchfunding Conjuntament, amb la que es van recaptar 233.011€ que ara formen part de l’Economia Social de Barcelona per impulsar projectes de gran impacte positiu als barris!

L’equip impulsor del supermercat cooperatiu de Barcelona fa una crida a persones que vulguin col·laborar amb coneixements informàtics. Calen mans, vols donar un cop de mà? Doncs apunta-t’hi entrant en aquest grup de telegram.

Si t’agrada, recorda que pots seguir el butlletí des de Telegram, o per email omplint el següent formulari:Notícies

Lectures

Dos projectes a seguir:

  • Common housing: Estudi crític de l’emergència de la coproducció d’habitatge com a bé comú. És un espai de recerca dins l’IGOP que combina estudis regionals i locals amb anàlisis comparatives transnacionals per examinar qüestions, possibilitats i barreres relatives a noves practiques d’habitatge a l’Europa contemporània. També compten amb COPHAB, un projecte de mapeig d’iniciatives d’habitatge cooperatiu.
  • SoliFund: És un fons comú de cooperatives de treball, membres d’aquestes i simpatitzants, en forma de subscripció, que busca promocionar el cooperativisme. Utilitza Loomio com a eina per a la presa de decisions, proposta d’iniciatives i de nous usos dels fons econòmics recaptats.
  • Supermarchés coopératifs (bonus): És una pàgina d’introducció als supermercats cooperatius i participatius (inspirats en el model Park Slope Food Coop) amb un mapejat dels projectes d’aquest tipus a França i Bèlgica.

Esdeveniments propers